over ons
agenda/nieuws
beeld & geluid
lid worden
vriend worden
contact

Martine Sikkenk

Dirigent Martine Sikkenk

Op het conservatorium studeerde Martine Sikkenk klassieke muziek met hoofdvak mandoline en bijvak gitaar. Eerst in Amsterdam bij Benny Ludemann en daarna in Wuppertal, Duitsland bij prof. Marga Wilden-Hüsgen waar zij ook de barokmandoline leerde te bespelen.

Martine speelt zowel oude als nieuwe muziek met diverse (barok)- ensembles en (symfonie)orkesten. Zo werkt ze regelmatig met ensembles voor hedendaagse muziek als het Nieuw Ensemble en het Doelen Ensemble.

De Nederlandse componist Martijn Padding schreef voor haar het mandolineconcert“Eight Metal Strings” waarvan ze samen met Asko|Schönberg een opname maakte. Deze CD werd in 2011 bekroond met een Edison Klassiek.

Met gitarist Nelleke ter Berg vormt Martine het duo Amuse-oreille. Samen geven ze concerten van Lutjebroek tot Rome en hebben ze inmiddels drie CD’s opgenomen in eigen beheer.
Gedurende een lange reeks van jaren organiseerden zij samen het Zomerseminar voor Mandoline & Gitaar dat spelers uit diverse landen aantrok.

Martine was docent en dirigent op seminars en festivals in Duitsland en dirigeert nu al meer dan 25 jaar het Rotterdams Mandoline & Gitaarorkest AEoline.
Sinds een aantal jaren heeft Martine zich als zelfstandig mandoline- en gitaardocent aangesloten bij Muziek-centrum Rotterdam. Zij geeft muziekles aan kinderen en volwassenen in Rotterdam Noord en Nesselande.

Voor meer info: www.martinemandoline.nl