over ons
agenda/nieuws
beeld & geluid
lid worden
vriend worden
contact

Mandoline en Gitaarorkest Æoline

Ons orkest bestaat uit een groep enthousiaste amateurspelers die elke maandagavond samen komen om onder de vakkundige leiding van Martine Sikkenk met veel plezier samen te spelen. 
Leeftijd speelt daarbij geen rol, een leuke mix van jonge en oudere spelers vormen samen de verschillende partijen in ons orkest.
Deze partijen bestaan in de basis uit mandolines, mandola’s, gitaren, mandoloncello en een contrabas, maar projectmatig werken wij ook samen met andere instrumentalisten.

De muziek die wij spelen is veelzijdig, van Dowland tot Piazzolla, afgewisseld met volksmuziek uit vele landen zoals b.v. Ierland, de Balkan en Latijns Amerika. Maar ook hedendaagse muziek ontbreekt niet aan ons repertoire.
In de vele jaren van ons bestaan hebben wij een aanzienlijke muziekbibliotheek opgebouwd die regelmatig wordt aangevuld met nieuwe stukken. Muziek die speciaal voor mandoline en gitaarorkest is gecomponeerd maar ook arrangementen die voor de bezetting in ons orkest is geschreven.

Æoline treedt regelmatig op in diverse wijk- en zorgcentra en neemt regelmatig deel aan het festival georganiseerd door het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten.
Ook zijn wij te beluisteren op concerten die wij organiseren in samenwerking met solisten, koren of andere muziekensembles.

Wij repeteren elke maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de
Openbare Basisschool De Wilgenstam
Meidoornsingel 120, 3052 BT Rotterdam.

Samenwerking